Циципас мечтае за мач срещу Надал



28-04-2018 10:11 | Николай Драганов

19-годишният тенисист от Гърция Стефанос Циципас поднесе голямата изненада на турнира в Барселона до този момент, след като на четвъртфиналите отстрани с 6:3, 6:2 Доминик Тийм. 


"Беше като сън. Когато свърши и погледнах резултата, бях малко изненадан - беше повече, отколкото очаквах. Очаквах тежка битка и много близък резултат, но се справих по-добре, много силен мач за мен", коментира Циципас след победата.


"Доминик се интересуваше по-малко от тактиката, а аз бях по-подготвен от него и стигнах до победата. Тази година целта ми е да вляза в Топ 50, да спечеля титла от ATP и да достигна до четвърти кръг в турнир от Големия шлем", пожела си Циципас, който ще се изправи срещу Пабло Кареньо Буста на полуфиналите в Барселона.


Запитан относно потенциален двубой с Рафаел Надал, 19-годишният грък коментира: "Винаги мисля позитивно, независимо срещу кого играя, дори да се казва Рафаел Надал. Ще бъде невероятно да играя срещу него. Ако се случи, това вероятно ще бъде един от най-хубавите дни в моя живот".


През миналата година Стефанос стана първият грък, който влиза в Топ 100 на ранглистата, а сега се е насочил и към Топ 50. "Много съм щастлив да представлявам страната си на високо ниво, в големи турнири. Доволен съм, че помагам на тениса да се развива в Гърция", добави Циципас, който има сериозни шансове да участва в тазгодишния финален "Мастърс" за играчи до 21 години в Милано.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини