Безмилостен Надал седна за 11-ти път на трона в Барселона



29-04-2018 18:26 | Николай Драганов

Световният №1 Рафаел Надал не прояви никаква милост и спечели по безапелационен начин своята 11-та титла от турнира в Барселона.


Рафа се наложи с 6:2, 6:1 над 19-годишната сензация Стефанос Циципас от Гърция, като по този начин увеличи серията си от поредни победи на клей на 19. Нещо повече - Рафа отдавна не познава вкуса на загубения сет и вече има на сметката си 46 поредни спечелени части на червени кортове.


Подобно на триумфа си в Монте Карло преди седмица, Рафа вече има 11 титли и от турнира в Барселона, където през миналата година дори кръстиха на негово име централния корт. Това беше общо 77-ма титла в кариерата на Матадора и втора през 2018-та година. 


За Циципас остава удовлетворението от първия му финал в кариерата и победите над имена като Пабло Кареньо Буста и Доминик Тийм в рамките на турнира. Младият грък може да е изцяло доволен от представянето си в Барселона, още повече като се има предвид, че съвсем наскоро - в Монте Карло - записа първата си победа на клей изобщо.


Той обаче нямаше шансове срещу Краля на клея, който днес записа своята победа №401 на червени кортове. Рафа не допусна подценяване и загуба на концентрация и след гейм на 0 в полза на Циципас на старта, испанецът спечели пет поредни за преднина от 5:1. Циципас все пак успя да вземе втори гейм, но това беше всичко в първата част. 


Никакво отпускане и милост нямаше и в началото на втората част, която започна с два пробива и преднина от 3:0. Последва дълъг гейм с три възможности за пробив в полза на Стефанос Циципас, но Рафа така и не допусна това да се случи. До края младият гръцки състезател все пак се размина с "геврека", но един гейм беше всичко, което Надал му позволи да вземе. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини