Рафа: Не съм си представял, че ще спечеля по 11 титли



30-04-2018 09:25 | Николай Драганов

Нова седмица, нов турнир, нова титла за Рафаел Надал - испанецът триумфира за 11-ти път и на турнира в Барселона, след като малко по-рано стори това и в Монте Карло. Рафа увеличи серията си на 19 поредни победи на клей и 46 поредни спечелени сета. 


"Много съм щастлив от тази победа над много труден опонент", заяви Надал след безмилостния си успех с 6:2, 6:1 на финала срещу младия Стефанос Циципас. 


"Циципас има страхотно бъдеще. Финалът за мен беше много добър, а 11-тата титла означава мвого. Насладих се на цялата седмица и имах невероятно подкрепа от трибуните", благодари испанецът.


"Много е трудно да се опише как да спечелиш 11 титли от един турнир. Да го направя в Монте Карло и Барселона е нещо, което не съм си представял, че ще сторя. Просто се наслаждавам на факта, че играя в турнири, които обичам", добави Рафа.


Ден след като влезе в клуб "400 победи на клей", Надал записа и друг рекорд - той вече дели с Джон МакЕнроу четвърто място по спечелени титли в Откритата ера със 77 трофея. Само Джими Конърс, Роджър Федерер и Иван Лендъл са пред него.


"Знаех, че шансовете за успех са малки, но увереността ми растеше с всеки следващ мач и макар да очаквах малко повече днес, поздравявам Рафа. Беше ми първи опит и беше по-тежко, отколкото мислех. Гледал съм го милиони пъти по телевизията, но да го срещнеш на живо е по-тежко", каза от своя страна 19-годишният Циципас, който се превърна в изненадата на турнира с победите си над Доминик Тийм и Пабло Кареньо Буста.


"Трябва да си търпелив и да правиш правилните неща, но аз избързвах, а в главата ми беше лудница. Опитвах се да целя линиите, което беше грешка. Нямах опции. Той не ми даде никъв въздух. Това е нещо, от което ще се поуча и се надявам в бъдеще да се представя по-добре срещу него", добави гръцкият тенисист. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини