Надал се застъпи здраво за Федерер



02-05-2018 11:46 | Станко Димов

Световният №1 Рафаел Надал се изказа в защита на Роджър Федерер за решението му да пропусне за втора поредна година сезона на клей в Европа. Швейцарецът обяви, че ще се върне на корта за турнира в Щутгарт, който започва на 11-ю юни.

„Да, разбирам го напълно“, каза Надал пред madrid-open.com. „Той трябва да прецени какъв е залогът на клей. Федерер е в невероятна победна серия, а на клей е възможно да загуби повече двубои, а с това и част от аурата на непобедим играч, която има на другите настилки“.

„Мисля, че тези два фактора са го накарали да вземе решението. Уважително е, докато работи за него…През 2017 се получи перфектно за него, защо да прави промени сега?“, каза Надал.

Целта на Федерер е ясна – да бъде максимално свеж и подготвен за Уимбълдън, където ще преследва 9-та титла. Швейцарецът започна сезона по блестящ начин, като спечели титлите от Australian Open, негова 20-та в турнирите от Големия шлем, и Ротердам. Освен това той игра и на финал в Индиън Уелс. Федерер спечели 17 от 19 изиграни мача през годината.

Рафаел Надал пък ще защитава титлата си от Мадрид идната седмица. Испанецът ще преследва общо 78-и трофей в кариерата – постижение, което може да го изкачи на 4-о място в историята, като изпревари Джон Макенроу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини