Винъс отпадна на старта в Мадрид



06-05-2018 09:27 | Николай Драганов

Осмата поставена в схемата на турнира в Мадрид Винъс Уилямс приключи участието си в надпреварата тази година още в първи кръг след поражение с 6:3, 3:6, 2:6 от естонката Анет Контавейт. 


Това беше първи мач на клей през сезона за Уилямс, а турнирът в испанската столица отново не и донеса особена радост. В кариерата си тя е преминавала само веднъж втори кръг в тази надпревара.


"Имах две загуби от нея, така че нямаше какво да губя. Излязох на корта без да се страхувам. Наистина вярвам, че мога да се боря с всеки тук, така че се чувствах добре", каза Контавейт, която достигна до полуфинал в Щутгарт преди дни. 


Четвъртата поставена Елина Свитолина надигра с 6:2, 6:2 Ализе Корне, а петата в схемата Йелена Остапенко допусна поражение от Ирина-Камелия Бегу с 3:6, 3:6. На старта отпадна и 12-тата поставена Коко Вандевеге, която загуби с 5:7, 0:6 от Кристина Младенович.


Шестата поставена Каролина Плишкова и седмата Каролин Гарсия също продължиха напред. В неделя на корта ще излязат двукратна шампионка и актуалната носителка на трофея в Мадрид Симона Халеп, както и Гарбине Мугуруса, Каролине Вожняцки и Мария Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини