Мугуруса разочарова Мадрид, Касаткина ликува



10-05-2018 09:36 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Фавориткат на домакините Гарбине Мугуруса се сбогува с тазгодишното издание на домашния турнир в Мадрид. Испанката допусна поражение с 2:6, 6:4, 3:6 от намиращата се под №15 в ранглистата Дария Касаткина.


Муругуса, която играше на своя първи осминафинал в столицата на Испания, изигра слаб мач и допусна 19 точки за пробив, а Касаткина реализира шест от тях. 


Все пак Гарбине определено има за какво да съжалява с оглед драматичното развитие на решителния трети сет. В него испанката първа допусна пробив и изостана с 1:3 гейма, а в маратонския шести гейм трябваше да отразява цели осем точки за пробив. 


След куп обрати и равенства, тя в крайна сметка го измъкна и не позволи на Касаткина да реши мача още тук. Разочарованието у съперничката ѝ и си каза думата и още в следващия гейм Касаткита на свой ред допусна Муругуса да върне пробива. Сервирайки за изравняване обаче, испанката твърде лесно беше отново пробита от едва една възможност.


При 5:3 в своя полза и сервирайки за мача, Касаткина изостана с 30:40, но Муругуса не успя да се възползва, а малко след това от първия си мачбол младата рускияна затвори срещата.


В следващия кръг тя ще се изправи срещу Петра Квитова. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини