Джокович: Не е дошъл краят на света10-05-2018 10:37 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Новак Джокович продължава да изпитва сериозни трудности да се завърне към познатото си ниво, а поредното разочарование беше ранното отпадане в Мадрид след поражение от Кайл Едмънд.


"Очевидно съм разочарован, че загубих този мач. Но мога да бъда доволен от прогреса относно нивото на моя тенис", каза Ноле след поражението с 2:6, 6:2, 3:6 във втори кръг. 


В първия си мач в испанската столица сърбинът записа хубава победа над силен играч като Кей Нишикори, което му вдъхна много оптимизъм, преди Едмънд да го свали на земята.


"Има нещо, което очевидно не се получават добре за мен. Но трябва да продължа да работя върху тях и да се моля - и да се надявам - че играта ми ще става по-добра, ще ставам по-добър с течение на мачовете. Особено на големи турнири срещу качествени играчи, трябва да прогресираш. Опитах, но очевидно не се получи. Дано се получи следващия път", пожела си Джокович.


"Не играх много мачове, но все пак играх срещу двама трудни съперници, трудни мачове. Има позитиви, които мога да извлека, макар да съм разочарован от ранното отпадане", добави той.


"Не е дошъл краят на света. Играя този спорт от много години и съм имал много успехи. Винаги се опитвам да си напомням това и да бъда благодарен. В същото време, никой не ме принуждава да играя тенис. Правя го, защото ми харесва. Искам да го правя. Щастливец съм поради този факт и именно от там идва силата ми. Докато продължавам да обичам спорта, ще продължавам да играя. Това е всичко", обобщи сърбинът. 


Следващият турнир и опит да си върне формата ще бъде този в Рим, където Ноле е четирикратен шампион. 

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини