Единственият международен турнир у нас започва в събота



10-05-2018 18:03 | Tennis24.bg

Единственият международен турнир по тенис за мъже в България за годината, включен в календара на Международната федерация по тенис (ITF), ще се проведе през следващите дни на тенис център „Санта Марина“ в Созопол. „Санта Марина Къп“, който е с награден фонд 15 000 долара, започва с квалификациите в събота и ще завърши с финала на сингъл другата неделя на 20 май.

Почти всички най-добри български тенисисти с изключение на националите за Купа „Дейвис“ ще вземат участие в турнира.

Директно в основната схема, благодарение на класирането си в световната ранглиста, влизат Александър Лазаров и Габриел Донев, „уайлд карти“ ще получат Александър Донски и Венци Иванов. В квалификациите са още Мартин Димитров, Тихомир Грозданов, Златан Палазов, Пламен Милушев и много от младите ни перспективни тенисисти.

На турнира в Санта Марина ще вземат участие също състезаващите се за Германия Милен Янакиев и за САЩ Васил Кирков. Поставен под №1 в основната схема ще бъде Едан Лешем (Израел), следват националът на Монако за Купа „Дейвис“ Лукас Катарина, руснаците Ян Сабанин и Александър Игошин и т.н.

Надпреварата се провежда съгласно традиционните правила на ITF. В основните схеми участват 32 тенисисти поединично и 16 двойки, квалификациите са за до 64 състезатели.

Главен съдия е Веселина Донева. Шампионът ще спечели около 1900 евро от наградния фонд и 18 точки за световната ранглиста, на финалиста се полагат съответно около 1100 евро и 10 точки и т.н.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини