Шаповалов: Идва времето на промени в мъжкия тенис



10-05-2018 18:43 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Русолявият канадец Денис Шаповалов изхвърли с 6:4, 6:4 от турнира в Мадрид сънародника си с босненски корени Милош Раонич, екзекутирал в предния кръг Григор Димитров. 19-годишният Денис е от руско-еврейски произход, роден в Израел, майка му Теса му е и дългогодишна треньорка. Младежът бе ентусиазиран от победата и на четвъртфиналите среща друга изненада – Кайл Едмънд, изхвърлил Джокови и Давид Гофен днес.

„Бе страхотно предизвикателство да бия Раонич, за мен и страната, не мога да се самокритикувам за нищо. Левичарите на корта имат предимство, Рафа е примерът, но и се движех добре, намирах баланса между оставане в разиграванията и да съм агресивен, сервисът също ми е добре тези седмици.

Милош е легенда в нашия спорт, имаше много стрес върху мен, изиграхме страхотен първи двубой двамата. Скоро идват доста промени във върха на ранглистата, идваме талантлива млада смяна, тренираме ужасно много и е страхотно да започнем да показваме способностите си. Не съм очаквал успехи на червено, всеки ден се уча, но продължавам, не се напрягам за „Ролан Гарос“, нито друг турнир. Да, имам вече фенове, радва ме, но единствените гласове, които чувствам и на които държа са на екипа и семейството ми“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини