Каха Махика преля от зрители



10-05-2018 20:51 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Футуристичният тенис-комплекс на френския архитект Доминик Перал „Каха Махика“ в Мадрид преля от посетители на смесения турнир от категория „Превъзходен“ днес. Състезанието вече отпразнува 2-милионния зрител за 7-те си години в модерното съоръжение, но този следобед придвижването в морето от хора бе адски трудно. Интересната програма привлече десетки хиляди зрители и въпреки, че цените на билетите са високи и централният корт „Маноло Сантана“ (12 000 зрители) се продава отделно от останалите писти, всичко бе пълно.  

Плашещо големи опашки се извиха пред седемте входа на корт 3 за страхотния мач на Доминик Тийм с Борна Чорич. Капацитета от 1500 места изобщо не стигна за стотиците зрители с валидни билети, останали отвън, някои логично изнервени и непускащи дори журналистите да влязат. Проблемът с увеличeние на капацитета на корта лъсна.

Решителната част на мача правостоящи дори погледаха финалистите в Лига Европа с Атлетико Фелипе Луиш и Саул Нигьес, след мача на Дел Потро и Лайович.

35-ия в света Чорич взе първия сет и бе на точка от достигане на преднина 5:3, когато Доминик извади борбения арсенал, върна пробив и стигна тайбрек. Мачът бе страхотни разигравания, сила, свистещи минаващи от двамата и игра на по-малко грешки. Тийм дръпна 5:0 и 6:1 в тайбрека, Борна му отрази 4 сетбола и влезе в трети сет. Там пак битка, яд, използване на оръжия.

Седмият гейм бе решаващ – Доминик се измъкна на 2 пъти от пробив, принуди хърватина са сбърка и реализира втория си шанс за 4:4. Оттам миналогодишният финалист пое контрола и завърши 2,30-часовия трилър с гейм на 0. 

Играта на 24-годишни австриец върна спомените отпреди година, когато той спаси 5 мачбола на Григор Димитров, за да го обърне и претендира титлата на краля на червено  Рафа Надал.

Така Тийм спечели с 2:6, 7:6 (5), 6:4 и играе четвъртфинал с по-добрия от Надал-Шварцман.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини