Надал счупи 34-годишен рекорд на Макенроу



10-05-2018 23:01 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

5-кратният победител в Откритото първенство на Мадрид с награден фонт от 7,191 млн. евро Рафаел Надал отнесе с 6:3, 6:4 Диего Шварцман и стигна Топ 8 на турнира. Двата сета донесоха ново велико постижение в уникалната кариера на 31-годишният испанец от остров Майорка. Той прати 34-годишния рекорд от 49 поредни спечелени сета на Джон Макенроу в историята (1984 година) като го подобри на 50, засега. В Мадрид Рафа има серия от 7 поредни победи (титла 2017).

25-годишният аржентинец издържа мощните сервиси и минаващи удари на „краля на червено“ до 2:2, загуби три поредни гейма, записа още един до края на сета. Вторият сет пак вървеше игра за игра, Рафа проби в петия гейм с убийствен форхенд по правата, негова запазена марка.

16-ият в ранглитата на АТП Диего не се отчая, продължаваше да се движи добре, защищава и опитва сменя посоката на игра и спечели някой гейм. Така той стигна до 3 шанса за пробив и успя с воле до мрежата за 4:4. Победителят от Рио де Женейро се измъкна от двойно затруднение, преди да подари деветия гейм с 2 двойни грешки.  Лидерът в мъжкия тенис оттам не прости, подложи на кръстосан обстрел и затвори за 1:45 часа.  

Надал игра първи мач от вечерната сесия на турнира, когато публиката влиза с нови билети, сменяйки тази от деня. Опашките за двубоя му пред двата входа на тенис комплекса „Каха Махика“ бяха около 800 метра. Във ВИП-трибуната специални гости бяха футболистите Иско (на Реал) с брат си и новото гадже до Саул и Облак от Атлетико и баскетболистите Фелипе Рейес, Серхио Люл, Уили Ернангомес.

Утре Рафа излиза на централния корт не преди 18 ч срещу друг голям борец – Доминик Тийм (шести в света) в повторение на качествения миналогодишен финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини