Зверев: Беше невероятно, дано продължа серията и в Рим



14-05-2018 09:54 | Николай Драганов

Александър Зверев се представи блястящо по време на "Мастърс" турнира в Мадрид, където спечели третата си титла от тази категория и вдигна втори пореден трофей след този в Мюнхен седмица по-рано.

 

Германецът е в серия от девет поредни победи, вече има осем титли общо в кариерата си, утвърди се на третото място в ранглистата и всичко това - на 21-годишна възраст.


В испанската столица Саша не допусна нито един пробив и се изправи пред една единствена точка за пробив в рамките на целия турнир. "Това е страхотна статистика, която се радвам, че мога да имам предвид в ума си. Сервирах така за титла, при това срещу Доминик, който е един от добрите играчи на ретур, особено на тази настилка. Много съм щастлив от начина, по който играх и от третата си титла от "Мастърс" категория", каза Зверев след триумфа.


"Засега нещата вървят много добре на клей за мен тази година. Надявам се да продължа серията си в Рим. Ясно е, че условията ми пасват, заради сервиса и начина, по който играя - с малко повече агресия. Това определено ми допада. Чувствам се комфортно в момента, уверен съм", добави германецът.


В италианската столица Саша ще се опита да защити трофея си от миналата година, а ако го стори, това би означава невероятна серия от победи. "Последните 10 дни бяха много добри, спечелих две титли. Една в Германия и тази тук, която е много голяма. Беше невероятно, няма да лъжа. Просто ще сторя каквото мога, за до продължа по този начин с победите. Дано се представя така и в Рим, където съм действащ шампион. Силно мотивиран съм да се представя добре там, нека видим какво ще се случи", призна Саша.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини