Шест турнира в петото издание на Тенис верига 17+



15-05-2018 10:28 | Tennis24.bg

Шест турнира през 2018 г.  включва  петото  издание Тенис веригата „17+“ за настоящи и бивши тенисисти, която  стартира на 12 май на кортовете на СК „Дема“ в София.

Пет от тях ще се състоят в СК „Дема“ в столичния квартал „Младост 1 A“, един ще бъде в ТК „Хепи Уин“. Четири от турнирите са на сингъл и двойки, два турнира са само по двойки:

Във веригата „4Move 17+“  могат да са тенисисти над 17 години, без значение дали са бивши или настоящи професионалисти, аматьори, ветерани, треньори. Единственото ограничение е да нямат точки в световната ранглиста на АТР и да са извън топ 24 на националната ранглиста за мъже в момента.

„Веригата цели да се създадат условия за изява на бивши и настоящи състезатели, чието ниво на игра и социални ангажименти не им позволяват да се включват редовно и успешно в турнири от държавния и международния календар на БФТ. Искаме им да дадем възможност да се запазят като редовно практикуващи тенис. Това са спортисти, чиято подготовка е отнела години усилия на много хора (състезатели, треньори и родители). Този труд не трябва да отива напразно, ако вече не е насочен към професионалния тенис по редица причини. Веригата, обаче е отворена и за любители на всякаква възраст. Често пъти със своята  квалификация и любов към тениса те не отстъпват на горе споменатите съсътезатели“ -  коментира директорът на веригата и член на УС на БФТ Мариана Ненова.

В първия от турнирите взеха участие рекорден брой състезатели – 39 поединично и 12 двойки. Мачовете се проведоха във формат 1 сет до 6 гейма. Между участниците  блестяха имената на елитни наши състезатели от най-близкото минало: Петър Трендафилов, Ивайло Божилов, Румен Господинов, Вадим Чергов, Владислав Моленда, Никола Димитров.

В игрите поединично турнирът спечели безспорната звезда в тазгодишното издание Петър Трендафилов, в предишни години участвал в отбора на България за Купа „Дейвис“. Той с лекота мина през схемата и на финала победи Георги Мирчев с резултат 6:1. След мача Трендафилов коментира: „Организацията и нивото на състезтелите беше високо ниво, като на редовен мъжки турнир от календара на БФТ. Всички се чувствахме прекрасно.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини