Надал пречупи смел Джокович в класика №51



19-05-2018 18:31 | Николай Драганов

Рафаел Надал стигна до трудна двусетова победа над стария си познайник Новак Джокович и се класира на финал в "Мастърс" турнира в Рим. Рафа се наложи със 7:6(4), 6:3 над Ноле в двубой, който напомни някои от класиките между двамата през годините.


Испанецът взе дуел №51 от историческото си съперничество с Джокович и вече изостава само с една победа - 25:26 в полза на Ноле. Сърбинът даде всичко от себе си, а по пътя към този полуфинал показа, че може би е близо до завръщане към познатото си ниво.


На финала в неделя Рафа ще търси своята 32-ра титла от категория "Мастърс" в кариерата си, а негов съперник ще бъде победителят от мача между действащия шампион в Рим Александър Зверев и Марин Чилич. Матадора ще се опита да спечели общо 78-ма титла и трета за 2018-та година след успехите в Монте Карло и Барселона. 

 

Джокович започна силно двубоя и стигна до 15:40 в първото подаване на Рафа, но Матадора се справи и измъкна гейма си. При 3:2 Надал на свой ред притисна съперника, изпусна една точка за пробив при 40:30, но се добра до втора и я реализира. Сърбинът обаче не се отказа и в деветия гейм, когато Надал сервираше за сета, успя да реализира третата си точка за пробив в мача до този момент, върна се в сета, а малко след това изравни за 5:5. 


Стигна се до тайбрек, в който двамата размениха куп минибрейкове. Първи до такъв стигна Ноле, но след това загуби два пъти подаването си. Надал повече с 3:1, но след това загуби за втори път подаването си, а малко след това Ноле изравни за 3:3. Последва нова размяна на минипробиви, а при 5:4 Ноле разполагаше с два сервиса, но загуби и двата за крайното 7:4 точки в полза на Надал.


Ключов за изхоза на двубоя се оказа третия гейм на втория сет, в който Джокович беше изненадващо пробит на 0, въпреки че малко по-рано на свой ред спечели подаването без да даде точка на съперника. При 4:3 и сервис на Надал, сърбинът опита да се върне в мача, двамата изитраха дълъг гейм с няколко равенства, но така и не стигна поне до точка за пробив в полза на Ноле. Малко след това той загуби за втори път подаването си, а това означаваше и край на мача. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини