Надал: Нямах усещането, че дъждът ще ми помогне



21-05-2018 09:27 | Николай Драганов

Една седмица след като отстъпи първото място в света на Роджър Федерер, Рафаел Надал си върна лидерството. Това стана възможно след триумфа на Рафа в Рим, дошъл след драматична победа с 6:1, 1:6, 6:3 над Александър Зверев във финала. Надал покори Вечния град за осми рекорден път и за първи от 2013-та година насам. 


"Беше невероятна седмица. Много важна за мен, държа трофея отново в мен, след като загубих на четвъртфиналите в Мадрид преди седмица. Беше незабравимо и много емоционално. Невероятно е да спечеля осем титли в Рим. Това е много труден труден и фактът, че имах шанса да спечеля отново титлата, означава много. Сега е моментът да се насладя на този триумф", коментира Рафа след победата.


Тя донесе на Матадора 78-ма титла в кариерат му, като само Джими Конърс (109), Роджър Федерер (97) и Иван Лендъл (94) са пред него по този показател във вечната класация. 


Изходът на финалния двубой дойде по любопитен начин - при 3:2, след като Зверев бе осъществил пробив, двубоят беше прекъснат за около час заради дъжд. След подновяването на играта, германецът така и не спечели нито гейм повече. 


"Когато се случи, отлагането заради дъжда, в онзи момент не чувствах, че това ще ми помогне", коментира малко изненадващо Рафа. "Това беше усещането ми. Вярно е, че ако сега анализираме ситуацията, разбира се, можем да кажем, че дъждът ми е помогнал. Но наистина, по мое мнение, онова което ми помогна беше, че се върнах с ясна тактическа идея и идея какво точно да взема като решения след паузата", добави испанецът.


"Разбира се, имах и малко късмет да върна пробива веднага. Това беше от голяма полза. Мисля, че след това играх с правилната настройка и стратегия", подчерта Надал, който спечели своята 32-ра "Мастърс" титла. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини