"Би Би Си" обмисля да спре излъчването на Уимбълдън



11-03-2011 22:12 | Николай Драгиев

Наглед немислимото може и да се случи. Медийният гигант на Острова "Би Би Си" обмисля да се откаже от предаването на Уимбълдън, а също и на Формула 1. От ръководството на компанията всячески се опитват да направят съкращения в своя бюджет, за да го закърпят.

 

Целта е до 2014 година бюджетът на организацията да бъде намален с 600 милиона лири. Само 40 млн. струва предаването на Формула 1, а за Уимбълдън няма изнесена точна цифра.

 

От друга страна Формула 1 далеч не е най-атрактивното събитие за зрителите, въпреки наличието на местните звезди Люис Хамилтън и Дженсън Бътън.

 

По-шокиращо би било спирането на Уимбълдън, тъй като телевизията го предава от 1937 година и това би предизвикало много противоречиви резултати.

 

"Уимбълдън струва десетки милиони, а това е много скъп контракт, а освен това разходите по излъчването също са огромни. Никой не е казал, че това е краят, но гледаме в тази посока. А може да търсим вариант да го излъчваме заедно с друг канал," разкрива пред "Телеграф" високопоставен източник от "Би Би Си".

 

Въпреки всичко от "Би Би Си" трудно ще спрат двата спорта току така, тъй като имат подписани договори до 2014. На годишна база за спорт тя отделя колосалните 300 млн. лири, а те могат да бъдат и повече в случай на по-голям форум, какъвто са Олимпийски игри.

 

При намален общ бюджет от 20% "Би Би Си" се опитва да отреже общо 60 млн. от програмите си за спорт. Целта обаче е да бъдат запазени за излъчване футболните събития, които са най-търсени от зрителите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини