У дома и стените помагат на Вавринка



24-05-2018 09:17 | Николай Драганов

Действащият двукратен шампион в турнира от сериите ATP 250 в Женева Стан Вавринка започна с победа участието си в тазгодишното издание на една от домашните му надпревари. Вавринка се наложи с 6:3, 6:4 за 68 минути над американеца Джаред Доналдсън.


Бившият №3 в света записа едва четвъртата си победа през 2018-та година и първа от турнира в София през февруари насам, когато постигна два успеха, но загуби на полуфиналите от бъдещия шампион Мирза Башич. 


След дълга пауза, започнала след отпадането му на старта на турнира в Марсилия през февруари, Вавринка се завърна на корта за турнира в Рим, но загуби още в първи кръг. С цел да натрупа повече игрови минути и да защитава трофея пред родните си фенове, Стан прие уайлдкард за участие в Женева.


"Щастлив съм от днешния двубой. Чувствах се добре на корта. Това ще бъде първият случай от доста време насам, когато играя поредни мачове. Обичам да играя пред швейцарската публика, която винаги ми е давала страхотна подкрепа", коментира Стан след успеха си.


В следващия кръг Вавринка ще се изправи срещу първата ракета на Унгария Мартин Фучович, който победи младият американски талант Франсес Тиафо с 7:6(5), 6:4.


С обрат напред продължава и вторият поставен в схемата Фабио Фонини, който играе четвъртфинал в Рим преди дни. Италианецът обърна Ноа Рубин след 6:7(5), 6:2, 6:2 и в следващия кръг ще срещне друг американец в лицето на Тенис Сандгрен. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини