Зверев: Ще мисля мач за мач, не както друг път



26-05-2018 09:52 | Николай Драганов

Намиращият се в отлична форма Александър Зверев влиза в тазгодишния "Ролан Гарос" с голяма увереност. Световният №3 все още очаква първото си наистина запомнящо се участие в турнир от Големия шлем, а предстоящото Открито първенство на Франция изглежда най-добрият шанс, който скоро е получавал.


"Без съмнение сезонът на клей беше фантастичен до тук за мен", коментира германецът, който спечели титлите в Мюнхен и Мадрид и игра финал в Рим. "Да дойда тук след толкова много спечелени двубои е прекрасно", добави той.


"Очевидно има още много силни играчи в Париж - Рафа, Новак, всички. Всички те са на върха на формата си. Турнирът е дълъг, с много трудни мачове. Изобщо не мисля, как ще играя с Рафа на финала. Не разсъждавам по този начин, а мисля за всеки следващ мач. Сега мисля как да победя Беранкис в първия кръг", каза Саша.


Той призна, че в миналото е допускал тази грешка. "Мислил съм твърде напред преди на турнири от Шлема и съм губил рано. Ще се опитам да избегна това и да се подготвя максимално добре, да играя най-добрия си тенис. Останалото ще се нареди", пожела си германецът.


В досегашните си 11 участия в турнири от Големия шлем, Александър Зверев е достигал само веднъж до четвърти кръг - на Уимбълдън през миналата година. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини