Финалистът от миналата година отпадна на старта



28-05-2018 16:37 | Станко Димов

Шампионът от 2015 и финалист от миналата година Стан Вавринка отпадна на старта на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“. Швейцарецът претърпя поражение с 2:3 сета от друг опитен тенисист – испанеца Гийермо Гарсия-Лопес, в отделните части 2:6, 6:3, 6:4, 6:7 (5), 3:6.

Вавринка има за какво да съжалява, тъй като в четвъртия сет имаше пробив преднина, който обаче не успя да съхрани до края на честта и в крайна сметка загуби сета след тайбрек. Във финалната пета част Вавринка очевидно изпитваше проблем в коляното на левия крак, а Гарсия-Лопес успя да се възползва от шансовете си и се поздрави с успеха.

Любопитен е фактът, че за втори път Гарсия-Лопес побеждава Вавринка в първия кръг на „Ролан Гарос“. Това се случи и през сезон 2014, а година по-късно швейцарецът се завърна в Париж и вдигна трофея, побеждавайки на финала световния №1 по това време Новак Джокович.  

Отпадането на старта ще коства на Вавринка и сериозно отстъпление в ранглистата.

Вавринка и третият бивш шампион в турнира, който отпада в рамките на първите два дни. Вчера тази съдба споделиха също Елена Остапенко и Франческа Скиавоне, които триумфираха при дамите съответно през 2017 и 2010.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини