Емоционална победа за Баутиста Агут след смъртта на майка му



29-05-2018 09:17 | Николай Драганов

Последните няколко дни бяха изключително тежки за Роберто Баутиста Агут, след като майка му Естер почина преди седмица. Нещата не тръгнаха добре на старта на участието му на "Ролан Гарос", но в крайна сметка испанецът успя да намери сили в себе си и спечели драматична победа над Денис Истомин след 6:2, 6:7(3), 1:6, 6:4, 6:4.


Мачът продължи 3 часа и 30 минути, а след края му Агут не скри емоциите си. "Беше много емоционален двубой, особено след всичко, което се случи през миналата седмица", призна той. 


"Беше сблъсък с много спадове и възходи... не е лесно да запазиш концентрация на корта, когато в главата ти са всички тези мисли", добави той.


В следващия кръг Баутиста Агут ще се изправи срещу Сантяго Хиралдо, а амбицията му е да продължи напред и да оправдае решението си да участва в Париж. 


"Бяха тежки дни, не е лесно да се справиш с подобни обстоятелства. Вярвам, че най-доброто, което можех да сторя, е да дойда в Париж и да продължа напред, вместо да остана скрит у дома. По-добре да съм тук и да се боря, както го сторих днес", добави той. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини