Тийм: Дано със Саша сме следващите Федерер и Надал



29-05-2018 10:19 | Николай Драганов

Световният №8 Доминик Тийм изрази надежди, че той и Александър Зверев ще бъдат следващите големи съперници в тениса, подобно на Роджър Федерер и Рафаел Надал.


Двамата изглеждат в много солидна форма по време на клей сезона, но тепърва трябва да я затвърдят на "Ролан Гарос", а след това и в останалата част от сезона на трева и на твърди кортове.


"Мисля, че ако играя добре, мога да нараня всеки. С моите мощни удари, моят сервис и агресивност - добре е да знам, че когато съм на най-високото си ниво, мога да победя Рафа на клей", коментира Тийм, който вчера стартира с победа участието си на "Ролан Гарос".


Австриецът е единственият играч, побеждавал Надал на клей през миналата и тази година. Преди 12 месеца той игра полуфинал в Париж. Саша пък се представя блестящо на червените кортове и спечели две титли, а само Надал застана на пътя му за трета.


"Онова, което са направили Федерер и Надал е уникално. Двамата най-добри играчи в историята принадлежат на едно поколение. Те се вдъхновяват един друг, затова и продължават толкова време. Сега е хубаво, че идват нови имена. Добре е за тениса, за всички, да имаме ново съперничество на върха и би било прекрасно, ако то е между мен и Саша", коментира Тийм. 


Доминик е на 24 години, а Александър Зверев - на 21. Разликата между Надал и Федерер е 5 години. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини