Стомната на Зверев издържа и от третия път



03-06-2018 15:44 | Николай Драганов

Световният №3 Александър Зверев спечели трети пореден петсетов двубой по пътя си към първия в кариерата му четвъртфинал в Големия шлем.


Германецът се наложи с 4:6, 7:6(4), 2:6, 6:3, 6:3 над Карен Хачанов след 3 часа и 30 минути на корта. 


В предишния кръг Зверев победи в пет сета Дамир Джумхур след 3 часа и 54 минути игра, а преди това прекара 3 часа и 24 минути срещу Душан Лайович.


Така Саша стана първият четвъртфиналист при мъжете на "Ролан Гарос" през този сезон, а там го очаква победителят от двубоя между Доминик Тийм и Кей Нишикори.


За пореден път в последните дни Зверев показа уникален дух и намери физически сили, които в много периоди от мача сякаш го бяха напуснали окончателно. Ключов за развитието на мача се оказа четвъртият сет, в който Хачанов влезе след категорично спечелен трети. 


21-годишният тенисист от Германия изглеждаше в изключително тежка ситуация в края на третия и началото на четвъртия сет, когато Хачанов водеше с 2:0 и изглеждаше много по-стабилния играч на корта. Руснакът дори пропусна две точки за пробив при 2:2 в четвъртата част, които до голяма степен се оказа решаващи за крайния изход. 


Вместо да допусне пробив, Саша се спаси и под влиянието на адрелина още в следващия гейм на свой ред проби и се върна в мача. Хачанов пропуса още два шанса да се върне в сета в самия му край, но пропусна нови две точки, този път за връщане на пробива, а Саша успя да затвори и да изравни.


Зверев изглеждаше напълно прероден на старта на третия пореден пети сет, който му се налага да играе в мачовете си в Париж и проби още на старта му, а до края на допусна да бъде разколебан, въпреки че Хачанов също не се предаваше. При 5:3 Зверев затвори мача с нов пробив.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини