Адриан Андреев започна с победа на Ролан Гарос



04-06-2018 14:00 | Tennis24.bg

Адриан Андреев се класира за втория кръг при юношите на „Ролан Гарос“. Поставеният под №7 Андреев победи с 6:2, 7:6(6) играещия с „уайлд кард“ Артюр Казо от Франция за 1 час и 43 минути игра.

В началото на първия сет двамата си размениха по два пробива за 2:2. След това Адриан постигна серия от четири победни гейма и спечели сета с 6:2 за 36 минути. Във втората част Андреев имаше пасив от 1:4, но успя да стигне до равенство 4:4. До края на сета двамата си размениха по още два пробива и така се стигна до тайбрек. В него Адриан затвори мача от третата си възможност с 8:6 точки.

Във втория кръг Андреев ще играе срещу Жилберт Соарес Жуниор от Бразилия. Жуниор е №37 в световната ранглиста.
В турнира на двойки Андреев ще си партнира с Кийнън Майо от САЩ. Техни съпреници в първия кръг ще бъдат бразилците Жоао Рейес Де Силва и Жилберт Соарес Жуниор.

По-късно днес най-силната българска тенисистка при девойките Гергана Топалова ще играе срещата си от втория кръг. 18-годишната пловдивчанка ще се изправи срещу №12 в схемата Мария Лурдес Карле от Аржентина. На старта Топалова победи американката Наташа Събаш с 6:4, 6:0.

Гергана ще участва и в турнира на двойки. Утре Топалова и Даниела Висмане от Латвия ще играят срещу рускините Елина Аванесян и Мария Тимофеева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини