Мугуруса разпиля Шарапова за 70 минути



06-06-2018 16:27 | Станко Димов

Гарбине Мугуруса победи с изразителното 6:2, 6:1 Мария Шарапова и се класира за полуфиналите на „Ролан Гарос“. Интрига в двубоя между две от бившите шампионки в турнира нямаше. От първата до последната точка испанката, поставена под №3 в схемата, диктуваше събитията на корта и напълно заслужено се поздрави с успеха след едва 70 минути игра.

И двете приключиха срещата с по 10 печеливши удара на сметката си, но Шарапова, двукратна победителка на „Ролан Гарос“, направи значително повече непредизвикани грешки 27:15.

„Бях много фокусирана, опитвах се да не мисля за предишните ни двубои. Тя атакуваше много опасно в определени моменти и аз трябваше да запазя концентрацията си във всяка една точка, за да мога да спечеля. Не съм мислела дали мога да спечеля в два сета или не, просто исках да спазвам тактическия си план“, каза след срещата щастливата победителка.  

Благодарение на успеха Мугуруса запазва шансовете си да оглави ранглистата. За тази цел тя ще трябва да се класира за финала в Париж, т.е. да запише още една победа. Съперничката на Мугуруса на полуфиналите ще бъде определена от срещата между актуалната водачка в ранглистата Симона Халеп и Ангелик Кербер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини