Родик взе битката с Блейк, Чилич и Вавринка е дербито на 3 кръг



14-03-2011 02:21 | Николай Драгиев

Съотборниците за Купа "Дейвис" Анди Родик и Джон Иснър ще се срещнат в трети кръг на турнира в Индиън Уелс. Това стана възможно, след като световният номер 8 Родик победи с 6:3, 7:5 друг сънародник - Джеймс Блейк. В същото време Иснър изстреля 12 аса за успеха с 6:3, 7:6 над Рикардо Мело от Бразилия.

 

Доскоро контузеният Блейк загатна в кратки моменти от срещата за своята класа, която го изведе до номер 4 в света. Въпреки това той е видимо натежал и далеч от оптимално състояние. Така Родик стигна до осми успех от 11 мача с Блейк, който вече е 158-и в ранглистата.

 

"Джеймс бе изключително агресивен. Опита се да играе мощно и да завършва бързо точките, за да не ми даде да вляза в ритъм. С годините с него станахме много близки. Той е от най-любимите ми хора в тениса," сподели Родик за Блейк.

 

През миналата година Родик загуби финала в Индиън Уелс от Иван Любичич. Той води с 2:1 пред Иснър в двубоите между тях, но пък загуби последната им среща на US Open 2009.

 

В следващата фаза се оформиха и други любопитни двойки. Станислас Вавринка обърна Николай Давиденко 3:6, 7:6, 6:4, след като бе на две точки от загубата. Той ще играе с Марин Чилич, който победи с 6:3, 6:1 Флорен Сера.

 

В повторение на решителния сблъсък във финала на Купа "Дейвис" Микаел Лодра ще се изправи срещу Виктор Троицки. Лодра надви със 7:6, 6:4 Сантяго Хиралдо. Троицки пък без проблем победи Бърнард Томич с 6:4, 6:4.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини