Надал: Ще трябва да дам нещо повече на финала



09-06-2018 10:55 | Николай Драганов

Десеткратният шампион от "Ролан Гарос" Рафаел Надал заяви в типичния си стил, че ще трябва да даде най-доброто от себе си, за да успее да победи Доминик Тийм на финала в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция.


Рафа е безспорен фаворит в неделния двубой, но по традиция в своите интервюта той демонстрира изключителна скромност и умереност, когато говори за предстоящите си мачове. 


"В неделя е моментът, когато ще трябва да дам абсолютно всичко, което имам в себе си. Ще трябва да се боря до самия край и да имам ясен план на корта", коментира шампионът, който ще търси рекордна 11-та титла в Париж.


"Ще тренирам в събота с тази идея. Наясно съм, че ще трябва да дам повече, отколкото досега в турнира. Това допълнително нещо, което ще трябва да дам, е вътре в мен, но ще трябва да го извадя", добави испанецът по адрес на двубоя с Доминик Тийм, който е единственият играч, побеждавал го на клей в последните две години.


"Какво друго да ви кажа - ще трябва да се боря, да дам най-доброто. Психолигически ще бъда подготвен, но понякога тенисът може да те предаде. Никога не знаеш, трябва да си подготвен", завърши Матадора. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини