Агаси: Кириос е сред най-големите таланти, стъпвали на корт



11-06-2018 11:47 | Николай Драганов

Бившият №1 Андре Агаси не спести похвалите си към таланта на Ник Кириос. С изказването си Агаси предизвика спекулации, че е готов някой ден да работи с Кириос.


23-годишният австралиец според мнозина е бъдещето на тениса, макар проблеми с поведението му извън корта в предишните сезони и контузии през този засега да държат на ръчна спирачка развитието му.


Кириос изигра само четири турнира през тази година досега, а през тази седмица ще се завърне на корта за турнира в Щутгарт, след като не е играл от началото на април. До този момент в кариерата си той има 4 титли от ATP.


"Мисля, че той е един от най-големите таланти, стъпвали на тенис корт", коментира Андре Агаси по адрес на Кириос.
"Какво ще стори с този талант е функция на това как ще развие тялото си правилно, като за момента е твърде млад, за да се притеснява за контузиите", добави американецът. Според него Ник трябва да работи и да не се отказва, тъй като през годините ще има много спадове и възходи.


"След това ще има нужда от някого, който да му даде напътствия как да реализира таланта си. Важно е с кого ще работиш", коментира той и добави: "Не зная дали аз мога да му помогна с това, просто казвам, че има толкова много, което може да постигне на корта и ще бъде жалко, ако не го видим".


"Ако вплетете начина, по който аз мисля на корта към възможностите на Ник, имам чувството, че ще имам поне четири плана за играта. А това говори много за неговите умения", любопитно добави Агаси, който се раздели с Новак Джокович след кратък период на съвместна работа. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини