Стоичков: Надал е на върха на испанския спорт



11-06-2018 18:42 | Tennis24.bg

Макар да е фен на Реал Мадрид, легендата на испанския и световния тенис Рафаел Надал получи похвали за историческото си представяне на Ролан Гарос от бившата звезда на Барселона Христо Стоичков, съобщи "Гонг". Камата разкри, че е много добър приятел с тенисиста и се изказа ласкаво за него.

"Рафа е може би на самия връх на испанския спорт. В такъв тежък спорт като тениса, той се доказва всеки ден и поддържа ниво. Той има уникалния кураж и сила да преследва всяка топка и да я отиграва правилно."

"Това негово поведение си личи ежедневно. Той тренира силно всеки ден, желанието му за победа си личи още там, демонстрира го после и на корта. Така се печелят толкова много турнири", сподели Стоичков и разкри откъде идва приятелството му с Рафа.

"Много съм щастлив за него, защото показва, че невъзможното е възможно. Много ме радва това момче, защото сме приятели. Познавам го от малък, играл съм с чичо му Мигел Анхел, а с другия - Тони (бел. авт. който дълги години беше треньор на Рафа), сме се засичали многократно и се познаваме", сподели още Камата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини