Федерер мотивиран в Щутгарт от шанс за №1



Федерер мотивиран в Щутгарт от шанс за №1
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-06-2018 09:07 | Николай Драганов

Роджър Федерер ще осъществи дългоочакваното си завръщане на корта в сряда на турнира в Щутгарт, а негов съперник в първия му мач ще бъде Миша Зверев. Швейцарецът не се е състезавал от турнира в Маями насам, след като за втора поредна година пропусна целия сезон на клей.


Ако успее да достигне до финал в Щутгарт, Маестрото ще се завърне под №1 в световната ранглиста на 18 юни. Той изостава само на 100 точки зад Рафаел Надал, а през миналия сезон отпадна още на старта в германския град.


"Мисля, че това е допълнителна мотивация. Но нека не забравяме, че загубих тук в първи кръг миналата година. Да оставим целите настрани и просто да мислим стъпка по стъпка, без да отиваме твърде далеч. На трева разликите са много малки. Не е много лесно, особено когато не си играл три месеца", охлади страстите Федерер.


"Върнах се много силен и реагирах отлично след загубата от Томи. Не загубих сет в останалата част от сезона на трева, което ме направи много щастлив. Така че просто се надявам да намеря ритъма си малко по-рано. Но е вълнуващо да бъда тук. Мотивиран съм поради всички тези причини. Мина доста време, в което не съм играл мачове, така че съм щастлив. Очевидно не искам да влизам в серия от три поредни загуби - това също искам да променя", пожела си Маестрото, който отпадна рано в Маями, след като преди това бе загубил титлата в Индиън Уелс.


През миналия сезон, след ранната загуба от Хаас в Щутгарт, швейцарецът спечели турнирите в Хале и Уимбълдън, като направи серия от 16 поредни победи.


"Като цяло очаквах Рафа да спечели "Ролан Гарос". Беше отново толкова добър на клей преди турнира, колкото си мислех, че ще бъде. Така че просто се случи това, което очаквах", сподели още швейцарецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини