Зверев: Ще опитам нещо ново срещу Федерер, но не знам какво



12-06-2018 16:17 | Станко Димов

Миша Зверев победи с 2:0 сета Михаил Южни на старта на турнира на трева в Щутгарт, с което си осигури дуел с Роджър Федерер във втория кръг. Швейцарецът не е играл от повече от два месеца, след като реши за втора поредна година да пропусне целия сезон на клей. Зверев е убеден, че за него е много по-добре да срещне Федерер сега, отколкото на Уимбълдън след няколко седмици.

„Надявам се, че ще бъда в състояние да покажа най-добрия си тенис. Ще бъде интересен двубой, нека видим как ще се чувства (Федерер) след паузата. Определено съм на мнение, че имам по-добри шансове срещу него тук, в двубой като този, отколкото на полуфиналите на Уимбълдън“, коментира 30-годишният германец.

„Винаги е страхотно удоволствие за мен да играя срещу Роджър, дори и да не съм го побеждавал никога. Но, може би, ще опитам нещо по-различно в сряда, няма да разчитам само на сервис-воле. Какво ще опитам точно? Честно казано – не знам“, каза Зверев.

„Ще бъде труден първи двубой. Като цяло жребият не е никак лек“, каза от своя страна Федерер.

Миналата година Маестрото отпадна на старта в Щутгарт (загуби от Томи Хаас), но след това спечели титлите в Хале и на Уимбълдън без да загуби сет!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини