Волева победа за Милош Раонич



14-03-2011 06:37 | Николай Драгиев

С много воля Милош Раонич успя да изхвърли Марди Фиш от турнира в Индиън Уелс и да достигне трети кръг в надпреварата. Канадецът се наложи със 7:5, 6:4 и чака Райън Харисън в битката за мач с Роджър Федерер в четвърти кръг.

 

Измъчван от травма Раонич направи и невъзможното, за да победи Фиш. Той доказа, че може да бъде по-добър от американеца и без да получива купища точки след своя начален удар. Раонич спечели всички най-важни точки в срещата, спасявайки и всичките осем точки, открили се за пробив пред Фиш. Всяка една от тях с много смела игра и често излизания на мрежата.

 

Първият сет бе равностоен до 5:4 за Фиш, който при подаването на Раонич получи сетбол. Роденият в Черна гора тенисист изигра блестящо точката смазвайки топката с своя форхенд. След като се спаси Раонич стигна и реализира първата си точка за пробив. Той сервира успешно за 7:5.

 

Доминацията на канадеца продължи и във втория сет. Още в началото той спаси нови три точки за пробив в своя сервис, а в същото време проби Фиш веднъж, което се оказа напълно достатъчно за 6:4 и победа след два часа игра. В заключителния гейм, сервирайки за мача Раонич отрази последователно три топки за 5:5.

 

Така в трети кръг Раонич ще играе с Райън Харисън. Двамата са играли три пъти и Харисън води с 2:1, но мачовете са на юношеско ниво.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини