БНТЦ ще разполага и с три твърди корта



14-06-2018 12:12 | Tennis24.bg

Българска федерация по тенис е спечелила субсидия в размер на 30 000 долара от Международната тенис федерация, които ще бъдат използвани за изграждането на три твърди корта на Националния тенис център. Това стана ясно от генералният секретар на нашата федерация Катерина Генова, която каза добрата новина по време на среща със спортния министър Красен Кралев и изпълнителния директор на Европейската тенис федерация Томас Хамерл, който е в България, за да се запознае по-отблизо с работата на Българската федерация и условията за практикуване на този спорт.

Кралев запозна госта си със съвместните програми за хора с увреждания и „Тенисът – спорт за всички“, които ММС реализира с БФТ.

„В отлични отношения сме с Българската федерация по тенис, които се справят отлично с работата си, особено с подрастващите. За това и получават нашата подкрепа“, каза Кралев.

Министърът и Хамерл обсъдиха развитието на тениса сред подрастващите, както на национално, така и на европейско ниво. През изминалата година за първи път в историята на българския тенис 12 състезатели до 14-годишна възраст бяха в топ 100 на европейската ранглиста. Две от най-добрите ни деца до 14 г. - Катерина Димитрова и Динко Динков бяха избрани в отбора на Тенис Европа до 14 г. В европейската ранглиста до 16 г. имаме шест състезатели при момчетата в първите 100 (Антъни Генов e 7-ми, Пьотр Нестеров -29-ти, Максим Хорозов – 49-ти, Николай Неделчев – 64, Марио Радев – 71, Самуил Конов – 78). България е домакин и на 10 международни турнира за юноши и девойки.

Томас Хамерл сподели, че е останал много доволен от видяното по време на престоя му в България.
„Българската федерация по тенис върши отлично своята работа. Стефан Цветков е много добър президент, който има изключително сериозни международни контакти. Посетих и Националния тенис център, който предлага отлични условия“, каза Хамерл.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини