Гаске пречупи Циципас, предстои мач с Томич



16-06-2018 09:28 | Николай Драганов

Бившият №7 в света Ришар Гаске се класира на третия си полуфинал през сезона, надигравайки младата гръцка звезда Стефанос Циципас със 7:6(2), 7:6(4) на турнира на трева в Хертонгенбош. 


За французина това е първо участие в надпреварата от дебюта му тук през 2008-ма година. Това беше втори сблъсък между него и Циципас, а резултатът вече е 1:1 победи. 


В опит да достигне до втори финал през годината Гаске ще се изправи срещу Бърнард Томич. Австралиецът, който преживея нов труден период, тръгна от квалификациите, но се представя добре на тревата и победи Фернандо Вердаско с 6:4, 7:6(3) само за 74 минути игра. 


Гаске води със 7:2 в преките двубои с Томич, а на трева французинът е спечелил два от трите им мача. За последното двамата се срещнаха именно на тревни кортове, през миналата година в Хале, а победата беше за Гаске.


Любопитна подролност е, че в другия полуфинал един срещу друг ще се изправят отново французин и австралиец - Жереми Шарди и Матю Ебдън. Шарди се наложи с 6:4, 4:6, 7:6(5) над Макензи МакДоналд, а Ебдън се справи след 6:3, 6:3 с Мариуш Копил. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини