Григор и Харисън отпаднаха на двойки в Куинс



18-06-2018 16:06 | Николай Драганов

Григор Димитров и партньорът му Райън Харисън приключиха участието си в схемата на двойки на турнира в Куинс. 


Шампионът на сингъл от 2014-та година Димитров и американецът бяха победени след обрат драматичен - 6:3, 6:7(2), 3:10 от Кайл Едмънд и Нийл Скупски.


Гришо и Харисън изиграха стабилен първи сет, в който след 3:3 успяха да осъществят два пробива и да поведат в резултата. 


Серията им се покачи на седем поредни гейма, след като на старта на втората част също пробиха. При 3:1 обаче Едмънд и Скупски се върнаха в сета и мача с рибрейк, а до края на втората на частта въпреки много точки за пробив до нов такъв не се стигна.
В тайбрека Едмънд и Скупски бяха безгрешни, не допуснаха нито един минипробив, като за сметка на два пъти на три пъти пробиха съперниците си и изравниха резултата в сетовете. 


В заключителната трета част, която също има формат на тайбрек, но до 10 точки, сценарият се повтори - нито една грешка за Едмънд и Скупски и три такива в подаванията на Харисън и Димитров, което означаваше 10:3 точки за съперниците на Григор и Харисън. 


По-важният мач за Григор Димитров все пак предстои, като негов съперник в първи кръг на сингъл е Дамир Джумхур, а при победата е възможен мач с Новак Джокович. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини