Мъри: Липсваше ми да играя



Мъри: Липсваше ми да играя
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
18-06-2018 18:15 | Николай Драганов

Почти една година след последния му официален мач, Анди Мъри ще излезе тази седмица на корта в Куинс. За последно британецът игра на четвъртфиналите на Уимбълдън през миналата година, когато загуби от Сам Куери като №1 в света, а впоследствие се срина в ранглистата и в момента е под №156. 


На старта на турнира той ще има изключително трудна задача, тъй като се изправя срещу Ник Кириос - австралиецът също има проблеми от началото на сезона, но преди дни достигна до полуфинал в Щутгарт. 


"Беше трудно. През 2013-та година се завърнах по-бързо след операцията в гърба - четири месеца по-късно вече играех. Но гърбът ми не беше добре още девет месеца след завръщането, говорих доста за това тогава", припомни Мъри, който призна, че му е било трудно, но е усетил, че е дошло време за завръщане.


"Отне ми доста време, за да почувствам, че съм добре отново и сега ситуацията е същата. Не съм съвсем без болки, но не очаквам друго. Имам тези проблеми в хълбока от осем години, работя със специалист от Австралия от дълго време. Не е перфектно, но искам да се върна на ниво, което ще ми позволи да се състезавам отново", коментира британецът.


"Когато не си играл от толкова време, съвсем очаквано е да имаш съмнения. Не знаеш как ще се чувстваш, докато не започнеш да играеш. Дали ще започна сега, преди 3 седмици или след 5, пак ще бъде същото", добави той.


"Ще бъде труден мач, когато е съсредоточен в играта, той е един от най-добрите играчи на трева в света. Начинът, по който сервира и по който играе всяка точка не предполага дълги разигравания. В това както позитиви, така и негативи", каза британецът. 


"Липсваше ми да играя, да се състезавам. Не съм губил форма, не съм трупал килограми. Опитвах да правя правилните неща, да слушам отбора си, да се опитвам да се върна на корта. Засега искам просто отново да играя и да се чувствам добре. Не съм играл мач от 11 месеца. Първият мач ще бъде нова стъпка във възстановяването ми, а след него ще имам по-добра идея как се чувствам", добави той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини