Тийм започна с успех сезона на трева



Тийм започна с успех сезона на трева
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-06-2018 08:42 | Николай Драганов

Финалистът от "Ролан Гарос" и играчът с най-много победи в тура през 2018-та година Доминик Тийм започна успех участието си в сезона на трева. Австриецът се наложи със 7:6(5), 6:2 над Михаил Южни на старта на турнира от сериите ATP 500 в Хале.


Тийм водеше с 5:3 в първата част и сервираше за сета при 5:4, но пропусна два сетбола и позволи на Южни да се върне в сета и да стигне до тайбрек. Там обаче Тийм спечели последните три точки, а във втората част игра далеч по-спокойно и се поздрави с успех.


"Не беше лесно. Започнах мача добре, защото сервирах невероятно. Но от основната линия имах проблеми. Но в тайбрека заиграх добре и в това отношение, а втория сет вече всичко беше добре. Като цяло съм щастлив, защото играх срещу съперник, който вече е изиграл два мача тук. Той е добър играч, особено на тази настилка, а за мен беше първи мач на нея през сезона. Така че съм доволен", коментира Доминик.


Австриецът има 36 победи и 9 загуби през сезона, за когото това бе първи мач след финала в Париж с Надал. Осем от десетте титли на Тийм са на клей, но той има един трофей на трева - в Щутгарт през 2016-та година.

Третият поставен Тийм ще се изправи в следващия кръг срещу японеца Юичи Сугита, който надигра Максимилиан Мартерер. Сугита спечели първата си титла в ATP през миналата година на тревните кортове на турнира в Анталия. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини