Джокович на 99-ти финал в кариерата си



24-06-2018 07:45 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Новак Джокович се класира на своя първи финал от близо година насам. Сърбинът надигра с 7:6(5), 6:4 Жереми Шарди на полуфинала на турнира от сериите ATP 500 в Куинс.

 

Това беше 11-та победа от 11 мача на Ноле срещу французина, като нито веднъж до този момент Шарди не е печелил дори един сет.


Ноле ще участва в битката за титлата за 99-ти в път в кариерата си в неделния следобед, а негов съперник ще бъде поставеният под №1 в схемата и шампион от 2012-та година Марин Чилич. Двубоят стартира около 16:30 часа българско време. 


До този момент Джокович има 68 трофея и 30 поражения във финалните битки в тура. Ноле ще се опита да спечели първи трофей за 2018-та година и по този начин да продължи традицията да печели поне един трофей за 13-та поредна година.


"Това е специален момент за мен. Очевидно се надявах да достигна до тук и работих здраво, за да го постигна. Да се класирам за финалния двубой и да се боря за титлата в един от най-големите турнири в сезона на трева означава много за мен. Наистина съм много удовлетворен от начина, по който играх през цялата седмиза", коментира Ноле, който във втори кръг отстрани Григор Димитров.


Двубоят между Джокович и Чилич ще бъде под №16 помежду им, като сърбинът води с 14:1 победи. "Съвсем различно е да играеш срещу него на трева. Играли сме на Уимбълдън, но той е съвсем различен играч. В последните години е в отлична форма и има най-високия си ранкинг. Играе най-добрия си тенис", коментира Ноле.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини