Надал за Уимбълдън: Никога не знаеш какво може да стане



24-06-2018 08:39 | Николай Драганов

Към настоящия момент подготовката на Рафаел Надал за Уимбълдън е точно същата, каквато беше и през миналата година - една седмица почивка след титлата на "Ролан Гарос", завръщане към тренировките миналия понеделник и среща с репортерите в петък.


В сряда, по време на тренировка, Надал изкълчи глезена си и остана на земята няколко секунди, но след това обясни, че се справя добре и се намира в отлично състояние на духа преди третия за годината турнир от Големия шлем. 


"Играх много добре на клей и това винаги помага. Но трябва да се има предвид, че кортовете на Уимбълдън са много специфични, а също така е много важна и схемата", коментира испанецът. Той отказа участие на турнира в Куинс, за да се възстанови по възможно най-добрия начин. 


"Беше много натоварен сезон на клей, а тялото ми се нуждаеше от почивка. Както винаги съм казвал, драстични промени в настилките не са добри за моето тяло, макар понякога да ми се налага, защото няма друг вариант", обясни той.


Относно Уимбълдън Рафа добави, че "това е турнир, в който никога не знаеш как ще се развият нещата". "Имам добри спомени от миналата година. Загубих от Жил Мюлер в четвърти кръг, но играх на високо ниво", каза испанецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини