Чорич: Ще опитам да повторя нивото от последния мач с Роджър



24-06-2018 10:29 | Николай Драганов

Борна Чорич ще спори за трофея от турнира в Хале с деветкратния шампион Роджър Федерер в неделния финал. Двубоят започва в 14:00 часа българско време. 


За последно двамата се срещнаха през март в Индиън Уелс, когато хърватинът водеше със сет преднина и пробив, но в крайна сметка допусна поражение. Това беше и последната победа на Федерер преди сезона на трева. 


"Мисля, че в онзи мач играх почти перфектно. Беше страхотен мач. Наистина играех много добре, а накрая може би не ми достигна и малко късмет, а и той ни показа защо е №1 в света", припомни си Чорич.


Мачът на финала в Хале ще бъде трети за него срещу Федерер, като освен онзи двубой в Индиън Уелс, Чорич е загубил има и една загуба в Дубай през 2015-та.


"Мисля, че няма какво да променям. Просто трябва да опитам да играя на нивото, на което се представих тогава, но това няма да е лесно. Онзи мач беше най-добрият ми през сезона", каза още хърватинът, визирайки въпросния мач в Индиън Уелс през март.


Подобно на почти всички анализатори и букмейкъри Чорич е наясно, че е аутсайдер в двубоя, но това има и положителни страни. "Можеш да бъде далеч по-спокоен. Това ме освобождава, защото просто нямам какво да губя. Чувствам се особено спокоен, защото не очаквах този финал точно тук", коментира хърватинът, който не е известен като специалист на тревни кортове.

 

"Играл съм доста на клей и твърди кортове. Е, играл съм и на трева. Но никога не съм имал чувството, че мога да съм много успешен на тази настилка, защото първите ми години не бяха добри. Успях да дойда тук рано и да натрупам малко практика. Работих много върху волетата и сервиса си и може би това беше ключът. Имам доста какво да подобрявам в играта си на трева. Не се чувствам така уверен, както например на клей", призна Чорич.


Ако успее да поднесе голямата изненада, 21-годишният хърватинъ ще спечели спечели втора титла в своята кариера след триумфа в Маракеш през миналия сезон. Чорич има още два изгубени финала през 2016-та. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини