МакЕнроу: Серина трябва да е поставена на Уимбълдън



МакЕнроу: Серина трябва да е поставена на Уимбълдън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-06-2018 11:54 | Николай Драганов

Тенис легендата Джон МакЕнроу се присъедини към анализаторите, които смятат за правилно Серина Уилямс да получи място сред поставените на Уимбълдън. Дебатът относно мястото в урните за тенисистки, които се завръщат след бременност, върви от известно време в тенис средите. За известен период майките като Серина имат право да се възползват от т.нар. "защитен ранкинг", но не и да бъдат поставени при жребия. 


Според МакЕнроу абсолютно никой не би възразил, ако организаторите на Уимбълдън дадат на Серина място сред поставените. Други обаче смятат, че това няма да е справедливо за 32-рата в света тенисистка, която се е потрудила за своето място.


"Как е нейното име?", отвърна МакЕнроу. "Без лоши чувства, но тук говорим за Серина Уилямс", лаконичен бе той. "Съжалявам, извинявам се 32-рата в света. Понякога така стоят нещата и не мисля, че изобщо трябва да гледаме на въпроса от такава перспектива", добави той.


Според МакЕнроу очевидно водещите тенисистки също няма да имат нищо против, тъй като това би означавало, че няма да могат да се срещнат със Серина още в началото на турнира, което едва ли някой желае. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини