Едмънд изхвърли Мъри в Истборн



28-06-2018 09:06 | Николай Драганов

Кайл Едмънд извоюва една от големите си победи в кариерата, побеждавайки с 6:4, 6:4 своя сънародник Анди Мъри на осминафиналите на турнира в Истборн.


Макар вече да може да се похвали и с други големи постижения, като например достигането до полуфинал на Australian Open, победата над Мъри зад Едмънд е изключително значима, тъй като по-младият британец не крие възхищението и уважението си към бившия №1.


До този момент двамата се бяха срещали два пъти, като неизменно победител беше Мъри. Анди се завърна преди седмица на турнира в Куинс, но загуби от Кириос в първи кръг, а на старта в Истборн зарадва всички британци, като надигра силен играч като Стан Вавринка.


"Да го победя... Това показва колко много съм се подобрил. Трудно е да го опиша с думи. Определено тази победа ми дава огромна увереност. Психологическата страна на нещата е много важна... хубава победа", не скри вълнението си Едмънд.
Добрата новина за Мъри е, че въпреки липсата на игрови ритъм се държа равностойно на корта и най-вече не показа болки от травмата, която го принуди да се оперира и да остане толкова време извън корта. 


"Наистина съм много щастлив, че Кайл се справя добре. Това е страхотно за британския тенис. Очевидно е добре, че на фазата от моята кариера, в която се намирам, се появява друг играч на върха на своята игра. Надявам се той да се бори за големите турнири", каза от своя страна Анди Мъри. 


В следващия кръг Едмънд ще се изправи срещу Михаил Кукушкин, който надигра с 6:2, 6:0 Давид Ферер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини