Кириос: Имам високи очаквания за Уимбълдън



28-06-2018 09:24 | Николай Драганов

Ник Кириос избра за подготовка в навечерието на Уимбълдън да участва в демонтративния турнир The Boodles, където победи в два сета американецът Сам Куери. Със своя мощен сервис, Кириос е един от скритите фаворити на Уимбълдън, където игра четвъртфинал още през 2014-та година. 


В последните два турнира на трева, на които участва - в Щутгарт и Куинс - австралиецът достигна до полуфиналите, но загуби съответно от миналогодишните финалисти на Уимбълдън - Федерер и Чилич.


"Кортовете са добри, много близки до тези на Уимбълдън. Забавно е, чудесна атмосфера. По-добре да играя мачове, отколкото само да тренирам, така че това е още една възможност да поиграя на трева", коментира Кириос относно демонстративния турнир. 


"Очаквам Уимбълдън с нетърпение. През миналата година бях контузен и не се представих добре. Това е един от любимите ми турнири и искам да се представя много по-добре. Много съм уверен", коментира австралиецът.


"Определено имам очаквания. Искам да се представя много добре - да вляза във втората седмица ще бъде чудесно. Всяка следващата стъпка е мястото, на което очаквам да бъда", призна Кириос. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини