Голям успех! Виктория Томова ще играе на Уимбълдън



Голям успех! Виктория Томова ще играе на Уимбълдън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-06-2018 15:21 | Станко Димов

Виктория Томова се класира за основната схема на Уимбълдън! Най-добрата българска тенисистка в момента премина през три квалификационни кръга и за втори път в кариерата си ще играе в основна схема на турнир от Големия шлем. Първият беше през януари тази година, когато участва на Australian Open като "щастлива губеща".

Във финалния двубой от пресявките, Томова надви с 2:1 сета рускинята Анна Калинская, в отделните части 6:4, 6:7 (5), 6:3. Софиянката можеше да приключи срещата и в два сета, като във втората част сервира за мача при 5:4, но допусна пробив на 0.

Изключително драматичен беше финалният сет, в който Томова отрази 5 точки за пробив в третия гейм, след което търпеливо изчака своя момент. Той настъпи в осмия гейм, в който първата ни ракета осъществи пробив на 15, след което сервира за мача.

Последният гейм не се оказа никак лесен за софиянката, която отрази две точки за връщане на пробива, след което реализира първия си мачбол за най-важната победа в кариерата си до момента.

Така в основната схема на Уимбълдън отново ще има двама българи. При мъжете страната ни ще бъде представена от Григор Димитров, който е шести поставен. Жребият за основната схема ще бъде изтеглен в петък.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини