Забравете за ранглистата, това е Серина Уилямс



30-06-2018 13:38 | Станко Димов

Серина Уилямс е основен фаворит за титлата на Уимбълдън. Това мнение изрази легендарната тенисистка Мартина Навратилова, която е убедена, че мястото в ранглистата няма никакво значение за Уилямс.

„Серина Уилямс е №183 в света, но тя също е и моят фаворит на Уимбълдън. Вероятно ме мислите за напълно откачила, но в същото време кого бихте поставили преди Серина?

Класирането ѝ в ранглистата няма никакво значение. Каквото и да казват компютрите, Серина не е 183-ата най-добра тенисистка в света, всички добре знаем на какво се дължи спадът ѝ в ранглистата. Тя стана майка и е изиграла едва 4 турнира след завръщането си на корта. Тя може да бъде и №1000 в света, но си остава моят фаворит за трофея“, убедена е Навратилова.

„Преди „Ролан Гарос“ казах, че ако Серина Уилямс спечели трофея в Париж, това ще бъде най-голямото постижение в кариерата ѝ. Ако Серина спечели Уимбълдън ще бъде впечатляващо, но не и изненадващо постижение, защото това е трева и говорим за Серина. Без значение какво се случва с нея, ако тя е здрава когато дойде на Ол ингланд клъб, няма да бъде изненада ако я видим с трофея“.

По-малката от сестрите Уилямс ще започне атаката към 8-ма титла от Уимбълдън с двубой срещу левичарката от Холандия Аранча Рус. При победа във втория кръг тя ще срещне Виктория Томова или Тереза Смиткова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини