Мъри отказа участие на Уимбълдън



02-07-2018 09:05 | Николай Драганов

Бившият №1 в света обяви чрез коментар в официалния си профил във "Фейсбук", че няма да вземе участие в тазгодишното издание на Уимбълдън.


Британецът се завърна наскоро на корта и натрупа няколко мача, а в първи кръг трябваше да играе с Беноа Пер. Още преди седмица Мъри обяви, че ще вземе решението в последния възможен момент.


"С голямо неудоволствие трябва да съобщя, че ще откажа участие на Уимбълдън през този сезон. Направих значителен прогрес в тренировките и мачовете през последните 10 дни, но след сериозна дискусия с моя екип решихме, че да участвам в мачове във формат 3 от 5 сета вероятно е твърде скоро", написа Мъри.

 

"Направихме всичко по силите си, за да бъда готов навреме. От утре ще започна тренировки на твърди кортове и ще продължа със своята възстановителна подготовка, като очаквам с нетърпение сезона на хард в САЩ. Благодаря ви за всички позитивни съобщения и подкрепа, нямам търпение отново да играя", добави британецът.


Той пропусна 11 месеца, като за последно през миналия сезон игра именно на Уимбълдън, а през януари тази година претърпя операция. Мъри се завърна на турнира в Куинс, където загуби в първи кръг от Ник Кириос в три сета, а след това победи Стан Вавринка в Ийстброн, преди да отстъпи на Кайл Едмънд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини