Световната отборна купа се завръща



02-07-2018 14:55 | Tennis24.bg

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) одобри завръщането в календара на Световната отборна купа от 2020 година. От АТП съобщиха, че предстои финализиране на контракта с партньора за организирането на надпреварата Тенис Австралия.

Турнирът, който се предвижда да се играе в началото на сезона, ще бъде с награден фонд 15 милиона долара и в него ще участват 24 мъжки отбора, като по всяка вероятност в него ще се печелят и точки за световната ранглиста.

Форматът ще бъде във всеки тим да се включат по трима тенисисти, като ще се играят по два мача на сингъл и един на двойки за определяне на победителя във всяка среща. Първото издание на новия турнир трябва да се проведе в Австралия през януари 2020 г. Световната отборна купа се провеждаше в германския град Дюселдорф от 1978 до 2012 година. Рекордьори по титли за Германия и САЩ с по 5.

Турнирът ще е директна конкуренция на "Купа Дейвис", чието бъдеще не е ясно. От Международната тенис федерация (ITF) коментираха решението като "пропусната възможност" за съвместна работа между двете организации. "Това не променя плановете на ITF за новия формат на "Купа Дейвис", коментираха от федерацията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини