Григор Димитров отпадна безславно



02-07-2018 20:59 | Станко Димов

Григор Димитров отпадна на старта на Уимбълдън, след като претърпя поражение с 1:3 сета от Стан Вавринка, в отделните части 6:1, 6:7 (3), 6:7 (5), 4:6.

Българският тенисист има за какво да съжалява, защото спечели с лекота първия сет за по-малко от половин час игра, след което пропусна своите шансове да затвори двубоя в три части, губейки сетове №2 и №3 с тайбрек. В четвъртата част Димитров допусна пробив в последния десети гейм и отпадна безславно от най-важния турнир в света на тениса.

Световният номер 6 започна добре на централния корт, като проби два пъти съперника си в първата част, за да я спечели с 6:1. Вавринка намери играта си във втория сет, в който двамата си размениха по един пробив, преди да стигнат до тайбрек, в който швейцарецът се наложи със 7-3.

Григор дръпна с пробив в началото на третата част, като след това пропусна шанс да поведе с два пробива и бе наказан за това. Вавринка върна пробива и стигна до нов тайбрек, в който отново излезе победител и се доближи на сет от победата.

Четвъртият сет вървеше на сервис до 10-ия гейм, в който носителят на три титли от Големия шлем успя да пробие и да затвори мача след два часа и 49 минути игра. По този начин Димитров приключи с участието си на Уимбълдън и ще изгуби 170 точки от актива си за световната ранглиста, докато Вавринка ще срещне Томас Фабиано във втория кръг на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини