Серина се закани на Виктория Томова и целия свят



03-07-2018 12:32 | Станко Димов

Първият ден на Уимбълдън 2018 със сигурност ще остане паметен за Виктория Томова. Българката постигна първата си победа в основна схема на турнир от Големия шлем, след като се справи с Тереза Смиткова 7:6 (3), 6:1. Нещо повече – победата на Томова ѝ гарантира сблъсък във втория кръг със 7-кратната шампионка Серина Уилямс.

Американката също постигна успех в два сета на старта – 7:5, 6:3 над Аранча Рус. „Преди всичко се опитвах да запазя спокойствие“, призна Уилямс след двубоя.

„Исках да се представя добре, а понякога това работи срещу теб. На моменти усещах, че съм нервна. Но в последните минути на двубоя това се промени, успях да запазя спокойствие, да направя няколко добри удара и като цяло да играя моята игра. От няколко години не бях играла на трева, тази настилка определено е различна, а усещането е страхотно“, коментира Уилямс.

Запитана за амбициите си в турнира (включващи и двубоя с Виктория Томова във втория кръг), бившата водачка в ранглистата отговори красноречиво: „Имам огромни очаквания към себе си. Очаквам да изляза на корта и да спечеля следващия мач. Но не само да го спечели, а да го направя категорично. Понякога налагам твърде силен натиск върху себе си“.

Двубоят Уилямс – Томова ще се изиграе в сряда.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини