Сам съм си виновен, жалва се Чилич



06-07-2018 14:19 | Станко Димов

Световният №82 Гуидо Пея поднесе най-голямата изненада от началото на Уимбълдън, като успя да победи Марин Чилич в двубой, който се игра в рамките на два дни и показа две коренно различни лица.

Срещата започна в сряда и беше прекъсната при преднина 2:0 сета за финалиста от миналата година. В четвъртък, след подновяването на играта, Пея успя да измъкне третия сет, а впоследствие осъществи „пълен ремонт“ и се класира за третия кръг след успех с 3:2 сета.

„Бях фокусиран върху моята игра. Въобще не мислех, че трябва да продължа напред на всяка цена или нещо подобно. За мен вчерашния ден не съществуваше. Днес (бел.ред. вчера) е важният ден. Когато подновихме играта той направи няколко добри сервис-гейма и усп яда вземе третия сет.

В същото време аз не се чувствах толкова комфортно, колкото предишния ден. Ударите ми не бяха толкова точни, пропуснах няколко лесни топки и му дадох шанс да се върне в мача. Това си каза думата. Не става въпрос за напрежение, а за лоши изпълнения от моя страна“, коментира Чилич.

Хърватинът беше считан за един от основните фаворити за трофея, след като пристигна на Уимбълдън с приповдигнато самочувствие от спечелената титла в Куинс Клуб.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини