Официално: Няма да местят финала на Уимбълдън



09-07-2018 14:01 | Станко Димов

Финалът на Уимбълдън при мъжете ще се играе в неделя, от 14:00 часа местно време (16:00 българско) без значение какво се случи на Световното първенство по футбол. Това потвърди шефът на Ол Ингланд Тенис Клъб Ричард Люис.

Припомняме, че в неделя от 18:00 часа българско време е финалната среща на Световното първенство, като съществува реална възможност единият от финалистите да бъде съставът на Англия. Точно това породи съмнения, че финалът на Уимбълдън ще бъде преместен за друг час, тъй като по всяка вероятност ще се засече с този на Мондиала.

„Казахме, че в следващите години финалът на Уимбълдън ще започва в 14:00 часа и това няма да се промени“, сподели Люис пред „Би Би Си“. Той също така потвърди, че огромният телевизионен екран на „Хенман Хил“ е запазен само за тенис двубои и няма да предава финала на Световното.

Англия ще се изправи срещу Хърватия в сряда от 21:00 часа българско време в полуфинален мач от Мондиала. Другият полуфинал противопоставя Франция и Белгия. До момента в историята си Англия е ставала Световен шампион само веднъж – 1966.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини